Rannikkojääkärikilta ry

rannjkk_Jurmot ja killan logoRannikkojääkärikilta ry on perustettu 7.11.1965. Killan kotipaikka on Helsinki, mutta toiminta-alueena koko valtakunta. Turussa toimii Lounais-Suomen paikallisosasto.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vapaaehtoista maanpuolustustyötä, lisätä jäsentensä ja kansalaisten maanpuolustustahtoa ja -tietoa sekä toimia Vaasan Rannikkojääkäripataljoonassa tai sitä edeltävissä tai sitä seuraavissa joukko-osastoissa palvelleiden ja palvelevien henkilöiden yhdyssiteenä. Tarkemmin voi lukea killan säännöistä (klikkaa linkkiä).

Killan jäsenyys
Yhdistyksen jäseneksi voi päästä jokainen Vaasan Rannikkojääkaripataljoonassa tai sitä edeltävissä tai sitä seuraavissa joukko-osastoissa palvellut tai palveleva Suomen kansalainen. Yhdistyksen jäseneksi voi päästä myös SA-rannikkojääkärijoukkoihin sijoitettu reserviläinen tai vastaavan koulutuksen (rannikon taistelija) saanut Suomen kansalainen yhdistyksen hallituksen niin hyväksi katsoessa. Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.
Killan jäsenmaksu on 35 euroa vuodessa ja veteraaneilta 10 €.
Jäsenyyttä voi anoa lähettämällä mailia osoitteeseen rannikkojaakarikilta(at)gmail.com. Laita anomukseen kaikki yhteystietosi ja erityisesti joukko-osasto, tehtävä ja sotilasarvo. Anomus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Toiminta ja jäsenedut
Kilta järjestää jäsenilleen esitelmätilaisuuksia, ekskursioita, retkiä, vaelluksia ja kilpailuja. Vakiintuneimmat tapahtumat ovat kajakkivaellukset ja VAARANNJP:n järjestämät barettimarssit. Tarjolla on myös selviytymiskursseja sekä nyt sääntöjen uudistuksen jälkeen ampumatilaisuuksia.Jäsenmaksua vastaan jokainen jäsen saa neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Rannikon Puolustaja -lehden sekä Reserviläinen-lehden neljä kiltanumeroa. Lisäksi jäsenyys oikeuttaa vuokraamaan Upinniemessä sijaitsevaa killan saunamajaa jäsenhintaan 30 €/vrk.

Killan toiminnasta löydät tietoa myös facebook-sivustolta (FB-sivut)

Tervetuloa mukaan merihenkiseen toimintaamme, niin uudet kuin vanhatkin rannikkojääkärit!

Kerran rannikkojääkäri aina rannikkojääkäri!

NOCO 2010 kajakit

 

 

 

 

 

Hallitus 2017

Henri Harmia puheenjohtaja
040 506 2860
henri.harmia(at)teliasonera.com

Mika Kiuru, varapj.
050 392 6866
mika.kiuru(at)finnair.com

Antti Rautiainen, perinneupseeri, tiedotus
050 556 1825
antti(at)rautiainen.fi

Petri Käyhkö sihteeri, jäsensihteeri
050 3662024
petri.kayhko(at)kotikone.fi

Patrick Hjelt rahastonhoitaja, kirjanpito
pude(at)iki.fi

Jarmo Kahala
jarmo.kahala(at)live.com

Jorma Tiura
tiurajorma(at)icloud.com

Michael Eklöf
michael.eklof(at)mpk.fi

Markus Weckman
weckman.markus(at)gmail.com

Rasmus Stoltzenberg
rasmus.stoltzenberg(at)gmail.com

Esa Aittokallio, PERY:n yhteyshenkilö
esa.aittokallio(at)gmail.com

 

rannjkk_Maja2005Killan saunamajan käyttösäännöt  2017

1. Rannikkojääkärikillan Maja on killan jäsenten ja heidän ystäviensä vapaa-ajanviettokeskus. Majaa voidaan vuokrata vain killan jäsenille ja seurueen maksimi koko on kuusi henkilöä.

2. Maja varataan majan isännöitsijältä, Jorma Tiuralta, 045 322 9131, tiurajorma(at)icloud.com . Tällöin ilmoitetaan vuokraajan ryhmän koko (max. 6 hlö) ja henkilöiden nimet sekä killan jäsenyys. Ulkomaalaisten tuonti alueelle on kielletty

3. Vuokra-aika alkaa ensimmäisenä vuokrauspäivänä klo 16.00 ja päättyy viimeisenä klo 14.00. Jäljelle jääneet 2 tuntia on tarkoitettu majan siivoukseen vuokraajan toimesta. Maja on jätettävä siistiin kuntoon. Vuokra on 30 €/vrk jäsen-maksunsa maksaneille. Majan avaimet noudetaan päävartiosta (sotasataman portin luona sijaitsevasta parakista). Kulkulupa toimitetaan liikennevartioon, jossa lupa on klo 15.00 mennessä vuokrauspäivänä. Käyttämättä jäävä vuoro on peruttava viimeistään 2 vrk ennen vuoron alkua, muutoin joudumme laskuttamaan käyttämättä jääneistä vuoroista! Vuokra maksetaan killan tilille. Tilinumeron saa varausta tehdessä majan isännöitsijältä

4. Liikkuminen varuskunnassa on luvanvaraista, joten kaikkia annettuja ohjeita on naudatettava ehdottomasti.  Moottoroidulla kulkuvälineellä majalle mentäessä ja sieltä poistultaessa on ehdottomasti liikuttava Hevonpään tietä pitkin. Rantapolkua saa käyttää ainoastan jalkaisin liikuttaessa. Silloinkin on huomioitava, että kasarmialueelle ei saa mennä. Palvelupisteissä on lupa käydä (Sotilaskoti,Baari, kerho jne.) mutta ei esim. Eteläkärjessä, ampumaradoilla ja Haukipäässä. Jokainen on velvollinen vartiohenkilöstön sitä kysyessä esittämään kulkulupansa tai sen puuttuessa henkilöllisyystodistuksella todistamaan henkilöllisyytensä ja sitä kautta oleskeluoikeutensa.

5. Tarvittavat puut löytyvät liiteristä. Jätä seuraavalle käyttäjälle riittävä määrä valmiita puita. Käyttövesi noudetaan  E-laiturin entisen vahtikopin  seinässä olevasta  kraanasta  majalla olevilla viidellä  muovikanisterilla. Muista seuraavaa käyttäjää tässäkin asiassa. Merivettä ei saa käyttää saunassa. Roskat on kerättävä jätesäkkiin, joka on itse vietävä E-laiturilla olevaan sekajäteastiaan.

6. Majalla olevaa venettä ja kanootteja voidaan käyttää ja kalastaa läheisillä vesialueilla, mikäli ko. henkilöllä on kalastuslain vaatimat asiakirjat. Kahta verkkoa varten ovat lupamerkit majalla ja katiska vapaasti käytettävissä ( puhdista katiska huolellisesti käytön jälkeen. Huom! Kilta ei vastaa luvatta kalastavien mahdollisisista rangaistusseuraamuksista. Veneen avain ja pohjatulppa ovat majan sisällä naulakossa ja airot yläkerrassa. Kanoottien mela löytyvär puuvajasta. Käytön jälkeen vene on vedettävä maihin sekä kanootit nostettava yösalaisin  telineeseen (Varo pudottamasta,  kanootit ovat lasikuitua), puhdistettava ja lukittava huolella. Varusteet tulee palautettava oikeille paikoilleen. Oman veneen tuonti varuskuntaan majavarauksen yhteydessä on sallittu purjehduskaudella 2013 kokeiluluonteisesti.

7. Vuoron päätyttyä lämpöpatterit on otettava pois päältä ja avaimet palautettava päävartioon! Majan ovet menevät herkästi takalukkoon, joten pidä avain aina mukanasi, vaikka olisitkin majan sisäpuolella. Huom! Lue majalla olevat paloturvallisuusohjeet huolella ja vahingon sattuessa toimi niiden mukaan. Älä hyppää laiturilta mereen!

8. Mahdollisista epäkohdista on otettava yhteyttä majan isännöitsijään.

9. Killan maja on suljettuna 31.10. – 31.4.

 

rannjkk_karttapohjateikariSuomen käymät viime sodat osoittivat saaristo- ja rannikko-olosuhteisiin tottuneiden taistelijoiden tarpeen. Jatkosodan kiivaimmat rannikkotaistelut käytiin kesällä 1944 Viipurinlahdella. Näistä on nimetty 1. – 5.7.1944 käydyt Teikarin taistelut Vaasan Rannikkojääkäripataljoonan perinnetaisteluiksi ja heinäkuun 5. päivä joukko-osaston vuosipäiväksi.

Suomenlahden alueen sotatapahtumista saatuja kokemuksia ryhdyttiin soveltamaan koulutukseen siten, että vuonna 1952 perustettiin RT 1:een Rannikkopataljoona. Se toimi aluksi Miessaaressa ja Suomenlinnassa, Helsingin lähistöllä. Itsenäinen Rannikkojääkäripataljoona perustettiin 28.4.1960 Neuvostoliiton palauttamalle Porkkalan vuokra-alueelle Upinniemeen, missä se toimi vuoteen 1989. Vuosina 1979-88 Rannikkojääkäripataljoonassa toimi erikoisjoukkojen koulu, Rannikkojääkärikoulu. Rannikkojoukkojen uudelleenjärjestelyjen jälkeen vuodesta 1990 rannikkojääkärienkoulutus on tapahtunut Uudenmaan Prikaatin Vaasan Rannikkojääkäripataljoonassa Tammisaaren Dragsvikissa.

Perinteiden vaalimiseksi on Rannikkojääkärikilta pystyttänyt Teikarin kiven niin Upinniemeen kuin Dragsvikiin, jonne on myös rakennettu rannikkojääkärimuseo.

Rannikkojääkärikillan tuella Teikarin veteraanit pystyttivät vuonna 2000 Viipurinlahdella sijaitsevalle Teikarin saarelle Teikarin taistelujen muistomerkin. Samana vuonna Viipurin kaupunki julisti saaren virallisesti hautasaareksi.

rannjkk_P Teikari ja komentokorsuTeikarin  Taistelija  Paavo Teikari  (5.7.1924-11.5.2010) Perinnekukkulan komentokorsulla.

Rannikkojääkärimuseo on rakennettu Perinnetorppa-nimen saaneeseen rakennukseen, joka sijaitsee Dragsvikin varuskunnan Perinnekukkulalla. Torpan on kunnostanut pääasiassa talkoovoimin Vaasan Rannikkojääkäripataljoonan henkilökunta ja Rannikkojääkärikillan jäsenistö. Hanketta on ollut tukemassa Uudenmaan Prikaati, Nylands Brigads Gille, Rannikkojääkärikilta ja Maanpuolustuskiltojen liitto sekä lukuisat talouselämän edustajat ja yksityishenkilöt.

Näyttelyrakennus on jaettu kahtia niin, että toinen puoli on varattu Uudenmaan Prikaatin tykistön ja rannikkotykistön perinteiden ja koulutuksen esittelyyn. Toinen puoli esittelee rannikkojääkäritoimintaa. Rannikkojääkärimuseon aineisto kerättiin yhteistyössä Vaasan rannikkojääkäripataljoonan, Rannikkojääkäripataljoonan Perinneyhdistyksen ja Rannikkojääkärikillan henkilöstön ja jäsenistön kanssa. Sotahistoriallista apua esineistön ja kuvien valinnassa olemme saaneet sotahistorioitsija evl Antti Juutilaiselta.

Rannikkojääkärimuseossa esitellään rannikkojääkärien tarina Teikarin taisteluista alkaen. Museossa on myös kuvia Teikarin saaresta ennen sotia. Kuvasarja kertoo rannikkojääkäreiden koulutusvaiheet Upinniemessä ja myös Dragsvikin Vaasan rannikkojääkäri pataljoonan alkuvaiheet. Valokuvien sarjassa on myös pataljoonan komentajien kuvat. Valokuvia on saatu Puolustusvoimilta ja yksityisiltä henkilöiltä. Osa aineistoa on saatu myös Jalkaväkimuseosta Mikkelistä, muun muassa ev. Lyytisen miekka. Mukaan on saatu myös Upinniemessä aikanaan ollut täytetty Merikotka joka nyt on asetettu vartioimaan museota sen peräseinälle. Museossa oleva merikotka on saatujen tietojen mukaan ammuttu Laatokalla jatkosodan aikana. Museossa on myös kolme mallinukkea aikakauden varusteissa. Sisäänkäynnin vieressä on Teikarin Taistelija kesän 1944 varusteissa. Keskivaiheilla on pintauimari varusteissaan ja peränurkassa merikotkan alla tämän päivän varusmies varusteissaan.

Perinnekukkulalla on myös muita mielenkiintoisia ja paljon historiaa sisältäviä rakennuksia, mm. Bertil Heinrichs’in komentokorsu Zubettsasta, Aunukselta.

Kaikkea näyttelykelpoista materiaalia emme ole tilanpuutteen vuoksi voineet sinne sijoittaa, mutta tarkoitus on täydentää esillä olevaa aineistoa tulevaisuudessa. Museossa on mahdollisuus vierailla sopimuksen mukaan. Yhteydenotot Vaasan Rannikkojääkäripataljoonan esikuntaan.

 

rannjkk_Teikarinpaivanaytos2007Uudet jäsenet
Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus. Killan jäsenmaksu on 35 euroa vuodessa ja veteraaneilta 10 €. Jäsenyyttä voi anoa lähettämällä mailia osoitteeseen rannikkojaakarikilta(at)gmail.com. Anomus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Laita anomukseen kaikki yhteystietosi ja erityisesti palvelusaika, joukko-osasto, tehtävä ja sotilasarvo.

Yhteystietomuutokset
Tavoitteena on tehokas tiedottaminen ja siihen tarvitsemme jäsenien sähköpostiosoitteita. Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksestasi sähköpostilla osoitteeseen rannikkojaakarikilta(at)gmail.com

Takaisin jäsenyhteisölistaukseen