LUE TÄMÄ:

Nyt pääset tarkistamaan ja muuttamaan jäsentietojasi uudessa jäsenrekisterissä! Etusivun alaosasta löydät linkin.

HUOM! Mobiilijäsenkortin tilaajat: ilmoita myös matkapuhelinnumerosi, johon haluat tillaustekstiviestin!!


etusivu

­Maanpuolustuskiltojen liitto ry 

- vapaaehtoisen maanpuolustuksen kansalaisjärjestö -

Maanpuolustuskiltojen liitto ry on johtavassa asemassa oleva valtakunnallinen, killat ja erilaiset maanpuolustusyhteisöt kokoava, niiden toimintaa tukeva ja ohjaava sekä maanpuolustusperinteille rakentava maanpuolustusjärjestö. Se on valtakunnallisesti näkyvä ja arvostettu liitto, jonka sidosryhmä- ja yhteiskuntasuhteet ovat toimivat. Liiton organisaatio ja toimintatapa on sopeutettu puolustusvoimien organisaatioon. Maanpuolustuskiltojen liitto on vapaaehtoisen maanpuolustuksen kansalaisjärjestö siviili- tai sotilasarvoon katsomatta.

Maanpuolustuskiltojen liitto luo, ylläpitää ja kehittää toimintaedellytyksiä sekä tarjoaa palveluja jäsenyhdistyksilleen. Liiton tehtävänä on ylläpitää ja kasvattaa kansalaisten maanpuolustustahtoa, levittää maanpuolustustietoutta, osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutuksen ja sen kehittämiseen sekä toimia aktiivisesti ja vastuullisesti vapaaehtoisessa maanpuolustuskentässä
Liitto on perustettu vuonna 1963, siihen kuuluu 82 kiltaa ja sen henkilöjäsenmäärä on noin 16.000. Kolme jäsenyhdistyksistä on valtakunnallisia aselajiliittoja. Killat jakaantuvat joukko-osastokiltoihin, aselajikiltoihin, perinnekiltoihin, alueellisiin maanpuolustuskiltoihin sekä turvakurssikiltoihin. Jäsenkilloilla on yli 90 paikallisosastoa ympäri Suomea. Liitolla on 11 koko maan kattavaa kiltapiiriä.

Liitto on vapaaehtoisen maanpuolustuksen kansalaisjärjestö, jonka periaatteisiin on sen perustamisesta lähtien kuulunut, että jäseneksi voivat liittyä sotilasarvoon, sukupuoleen ja ikään katsomatta kaikki kansalaiset, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä. Liitto on yksi suurimmista maanpuolustusjärjestöistä Suomessa.

Yhdistys osana keskusjärjestöä

Varsinaista kiltatoimintaa harjoittavat liiton jäsenyhdistykset eli killat. Liittoon kuuluvilla killoilla on päätösvalta liiton asioissa. Samoin jäsenkillat voivat osallistua kiltapiirien toimintaan.

Näiden kotisivujen kohdasta Palvelut ja toimintamuodot löydät tietoa eduista, joita killat saavat kuulumalla liittoon. Liitto kuuntelee kiltojen toivomuksia ja kehittää palvelujaan niiden mukaisiksi.

Liiton toimintasektorit

- vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus ja aselajikoulutus
- turvallisuuspoliittinen koulutus
- veteraaniperinnetyö
- joukko-osastojen ja aselajien perinteiden ylläpitäminen
- kuntourheilu (Maanpuolustuskiltojen liitto on Reserviläisurheiluliiton jäsen)
- pohjoismainen yhteistyö (veljesjärjestöt Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa), pohjoismaiset kiltapäivät
- julkaisutoiminta
- maanpuolustusjuhlat

Liiton yhteystiedot:

Maanpuolustuskiltojen liitto ry
Döbelninkatu 2
00260 HELSINKI

Toiminnanjohtaja
Henry Siikander
040 554 8862
toiminnanjohtaja (ät) mpkl.fi
toimisto (ät) mpkl.fi

Jäsenrekisteri ja jäsenmaksuasiat:

Päivi Ruusuvuori
puhelin (09) 4056 2012
jasenasiat (ät) maanpuolustusrekisteri.fi
Ampumaturvavakuutus, jäsenrekisteri

Tarkista ja muuta jäsentietojasi  JÄSENREKISTERI

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjätunnus on jäsennumerosi ja salasana on kotipaikkasi postinumero. Jälkimmäinen pitää kirjautumisen yhteydessä vaihtaa. Oman jäsennumerosi löydät esim. jäsenkortistasi tai jäsenmaksulaskustasi.

Uusimmat uutiset

23.03.2015
Lue liiton maaliskuun tiedote 02-2015

05.02.2015
Lue liiton helmikuun tiedote 2015

02.02.2015
Ilmoittaudu Pohjoismaisille Kiltapäiville!

24.11.2014
Lue liiton marraskuun tiedote 2014

20.11.2014
35. Pohjoismaiset Kiltapäivät Tanskassa 2015